ליצירת קשר

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




    תרומות כלייה

    מידע על תרומת כליות

    במדינת ישראל קיימים אלפי אנשים המטופלים בדיאליזה, ומתוכם רק כמה מאות עוברים מדי שנה השתלת כליה מתורם חי או מת (בעל כרטיס אדי) כאשר ישנם יתרונות רבים לתרומת הכליה מתורם חי. למצב עגום זה יש כמה סיבות ובהן זמן ההמתנה הממושך לקבל אישור להשתלה מתורם חי, וכן זמן ארוך לביצוע כלל הבדיקות הנחוצות עבור "כרטיס הכניסה" לרשימת ההמתנה הארצית. למעשה, מדובר בתהליך קפדני ומחמיר, מתיש ומורכב עבור התורם ועבור החולה, בוודאי כאשר מדובר בתורם אלטרואיסטי – כלומר לא אדם בעל קרבה משפחתית מדרגה ראשונה לחולה. בשורות הבאות נביא מידע על תרומת כליות בישראל.

    מי הם תורמי הכליות בארץ?

    על פי חוק תרומת האיברים, תרומת כליה על ידי תורם חי יכולה להיעשות רק על ידי תורם מקרבה משפחתית ראשונה לחולה, וגם זאת בתנאי שישנה התאמה. יחד עם זאת, באופן כללי תרומת כלייה יכולה להיעשות על ידי כל מי שיש לו שתי כליות בריאות ותקינות, שכן ניתן לחיות בבריאות טובה גם עם כליה אחת. במידה ומדובר בתורם אלטרואיסטי, כלומר שהתרומה היא לאדם זר, הרי שהגיל המינימלי עומד על 25 שנים ברוב המקרים. מאידך, אם מדובר בקרוב משפחה ישנה אפשרות לתרומות כליה כבר מגיל 18 שנים. מכאן והלאה, כל עוד מדובר בתורם בריא שעבר בדיקות מקיפות, הרי שהדבר אפשרי, אך חשוב לציין שאם התורם עצמו בן למעשה מ-60 שנה הרי שההשתלה תבוצע רק באנשים בני 60 ומעלה עקב תוחלת החיים הנמוכה של כליות בגילאים מתקדמים.

    תרומה מאדם שנפטר

    ישנה אפשרות של תרומת כליות מתורם שנפטור, למשל עקב תאונה, מוות טבעי או התקף לב. יחד עם זאת, כמובן שחייבת להיות התאמה פיזיולוגית, הנפטר צריך להיות בעל כרטיס אדי המאפשר תרומת איברים לאחר מותו, וכן צריך לקבל אישור מקרובי המשפחה של התורם. מעבר לכך, חשוב לדעת כי לאחר המוות הכליה שורדת עד לעשרים וארבע שעות, ואחוז התפקוד יורד ככל שחולפות השעות. יש לציין כי למרות שקיימת עלייה בשיעור בעלי כרטיס אדי בארץ, בערך במחצית מהמקרים ההשתלה לא מסתייעת עקב סירוב של המשפחה משיקולים דתיים.

    כליה מתורם חי

    בישראל תרומת כליות בתשלום אינה מותרת ולמעשה מהווה עבירה פלילית, דבר המאפשר לקבל תרומת כלייה מתורם חי אלטרואיסטי או בן משפחה קרוב בלבד. בכל מקרה, תרומות כליה מתורמים חיים הן הטובות ביותר עקב יכולת לבצע מראש את כל בדיקות ההתאמה, עקב הזמן הקצר שבין הוצאת הכליה והשתלתה, וערך משך החיים של הכליה שיכול להגיע גם לשלושים שנה. מעבר לכך, קיימים יתרונות נוספים מבחינת תחילת הפעילות של הכליה החדשה ומבחינת איכות החיים של המושתל.

    יש לציין כי ההמתנה לתרומת כליה אלטרואיסטית יכולה לארוך זמן רב, כאשר הממוצע בארץ עומד על 8 שנים, ולכך יש כמובן השפעה מכרעת על הגוף העובר טיפולי דיאליזה ועד כדי שאינו מסוגל לעמוד בהשתלה. לפיכך, רבים פונים לביצוע השתלה בחו"ל, במדינות בהן תרומת כלייה הינה חוקית. מדובר בתהליך הרבה יותר מהיר שנמשך בממוצע רק מספר שבועות, ואילו הניתוחים מבוצעים על ידי רופאים בעלי מיומנות גבוהה מאוד המבצעים ניתוחים רבים כאלו בשנה.

    יש להדגיש כי גם בחו"ל תרומת כליה נעשית אך ורק בצורה אלטרואיסטית ולא בתשלום. ואולם, המודעות לתרומות איברים היא יותר גבוהה בחו"ל מאשר בארץ, ובזכות הפריסה הרחבה של התיק הרפואי של המטופל הישראלי בחו"ל ב-20 מדינות שונות, הסיכוי שיימצא תורם אלטרואיסטי עם אותו סוג דם הוא גבוה פי כמה מישראל. מדליד אינה מגייסת תורמים, משלמת להם או מתווכת בין תורם לנתרם, כך שההשתלה נעשית באופן חוקי, בצורה אלטרואיסטית בלבד.

    תרומת כליה אלטרואיסטית

    בישראל מתקיימים מגוון רחב של טיפולים מתקדמים, אך אחד מהם ופופולרי במיוחד הוא השתלת כליה הנעשית בישראל לרבות דרך תרומת כליה אלטרואיסטית. ביצוע התאמה שבין הזקוק לכליה לבין התורם הופך את המעמד למרגש, אך גם מלווה בלא מעט בדיקות שכן עם הימצאותו של התורם אי אפשר לשמוח ללא התאמה מדויקת בינו לבין הזקוק לתרומה. על כן ישנם כמה שלבים ובדיקות שונות שיש לעשות ולפני כן גם מומלץ להכיר את הדרכים לקבלת תרומת כליה בצורה אלטרואיסטית, כאשר קיימות כיום מגוון חברות המבצעות התאמה וחיבורים מסוג זה. אחת מאותן חברות היא כמובן מרכז סיוע מדליד medlead המספקת לא רק סיוע במציאת תורמים, אלא מערך טיפולים מגוון גם בארץ וגם בחול לחולי כליה.

    תרומת כליה אלטרואיסטית – מה הגדרה ואיך זה קרה?

    ישראל נחשבת לאחת המעצמות בכל הקשור לתרומת כליה אלטרואיסטית, יש יאמרו כאלו המקשרים זאת לגודל המדינה ויש כאלו המקשרים זאת לדת היהודית. כך או כך ההגדרה לתרומת כליה שכזו היא כאשר היא ניתנת על ידי אדם שאיננו קרוב משפחה של המושתל אלא זר לחלוטין. בשנים האחרונות אחת הדרכים הנפוצות למציאת תורם אלטרואיסט היא באמצעות הרשתות החברתיות, שם לא מעט מושתלים מצליחים לפלח את דרכם אל מרכז הפייד הכלל ישראלי ולמצוא שיעור התאמות די גבוהה.

    דרך נוספת ולא פחות שכיחה היא דרך מגוון של קרנות ומוסדות בלתי תלויים, שבחלקם הגדול רשימות ההמתנה לא מעודדות אך מאפשרות תקווה ללא מעט מושתלים הממתינים להשתלות כליה במצבי המתנה שונים.

    בדיקות שלאחר התאמה

    במידה ונמצאה תרומת כליה אלטרואיסטית כחלק משלב ההשתלה מתבצעים כמה בדיקות בהליך זה, הראשון מבניהם הוא כמובן תשאול הבוחן מדדים רפואים החל מלחץ דם, היסטוריה של מחלות כליה במשפחה, סוכרת ועוד. בסיום הליך זה יתבצעו כמובן בדיקות רפואיות שונות אשר יכללו בדיקות תפקוד של מערכת הלב והריאה וכמובן בדיקות הדמיה שונות.

    אך חיפוש אחר תורמי כליה עלול להיות מייגע וזמן שחולף אינו תורם לכך, על כן פנייה אל מרכז סיוע מדליד medlead תוכל לעזור בקיצור משמעותי של החיפוש

    למידע נוסף על תרומות כליה ולתיאום פגישה עם המומחים שלנו, ללא עלות או התחייבות, פנו אלינו דרך האתר או התקשרו ל-03-3760762.

    שתף

    ליצירת קשר

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      מידע נוסף בנושא

      תרומת כליה

      אחת מהתרומות הפופולריות בעולם המערבי כיום היא לא אחרת מאשר תרומת כליה, ובארץ קיימים עשרות אלפי חולים הסובלים מסוגים שונים של מחלות כליה, חלקם עושים שימוש בדיאליזה וחלק לא קטן גם ממתין להשתלה של כליה חדשה. מצב שכזה עלול לדחוק בחלק מהמטופלים למצוא אלטרנטיבות אחרות, כמו טיפולים רפואיים פרטיים אשר יוכלו להעניק לא רק תורים קצרים למקרה של השתלת כליה, אלא גם מעטפת של ליווי ריגשי וגם רפואי על מנת לקבל טיפול בסטנדרטים הכי גבוהים. על כן לא מעט חולים בוחרים מרכז בסיוע מדליד medlead, המעניקה שירותי רפואה מתקדמים לחולים מאי ספיקת כליות החל מטיפולים מונעים ובדיקות מקיפות ועד לתורים מהירים להשתלת כליה.

      טיפול מקדים

      הצורך בתרומת כליה כמו שציינו עלול להתקיים דרך מספר שלבים, על כן הצורך בטיפול מקדים או לחילופין מניעתי הינו חשוב שאין לשיעור. ראשית כי תפקודן של הכליות יורד החל מגיל ארבעים ושנית, כי ישנם מטופלים שונים אשר מחלה זו הינה "מתנה" גנטית ויש לשמור על תפריט מאוזן ותוספי תזונה אפקטיביים.

      אך מעל לכל חשוב לזכור כי צורך בהשתלת כליה דורש גם מעטפת טיפולית, החל מדיאטנית, פסיכולוג ורופא מומחה זמין. את כל אלו ניתן כיום למצוא בצורה פרטית אצל מרכז סיוע מדליד medlead, המציעה טיפולים מונעים, דיאליזה והשתלות בחול.

      תרומת כליה בישראל

      בישראל קיימים כיום קרוב לאלף ומאתיים אנשים הממתינים לתרומת כליה, כאשר המספרים מורים על עוד כקרוב לארבעים אלף חולי כליה בכל ישראל. מנתוני משרד הבריאות בישראל מתים מעל לאלף חולים הממתינים להשתלת כליה בשנה, ומעל לאלף נפטרים הסובלים ממחלות כליות שונות. הממוצע להמתנה עד להשתלת כליה כיום בישראל, נע בין 8 עד 12 שנים כאשר במרבית השנים הסובלים יעשו שימוש בדיאליזה הגורמת גם היא לחלק מהמטופלים החמרה במצב הכליות.

      אי ספיקה כרונית בכליות מתקדמת בשלבים שונים, כאשר זמן הטיפול והאבחון קריטיים ועלולים למנוע צורך בהשתלת כליה. שלבים אלו מתחילים מיכולת הכליה לתפקד בכ90% ועד ליכולת לתפקד עד ל15%, כאשר מתחת ל15% הפתרון היחידי הקיים כיום הינו טיפול דיאליזה.